Ontdek het eekhoorntjespad

Kom jij het eekhoorntjespad ontdekken in het Groningse Smeerling?


Zitten er eekhoorntjes in het bos bij Smeerling? Als je woensdag 22 november mee op stap gaat met de boswachter zulFotograaf: Henk Eenkhoorn je na afloop van deze bijzondere excursie het antwoord weten! Meld je snel aan want er kunnen maar twaalf kinderen mee! Word je OERRR lid dan mag je gratis mee!

 

Wintervoorraad
Samen met de boswachter maak je een wandeling van ongeveer één kilometer door het Dal van de Ruiten A. Je verzamelt onderweg alles wat de eekhoorn als wintervoorraad verstopt en later weer opgraaft en oppeuzelt. Zitten er onverwachte dingen bij? De boswachter vertelt je er alles over! Ben je tussen 4 en 6 jaar? Dan is dit een activiteit die jij vast leuk gaat vinden! Aan het einde staat er een lekker glas drinken voor je klaar in Gasterij Natuurlijk Smeerling. 

Ingebouwde antenne
Weet jij wat die kleine bruine beestjes met die pluimstaart het hele jaar door eten? Eikels, kastanjes, beukenootjes of misschien wel hazelnoten? De gids met wie je op pad gaat, vertelt je alles over de eekhoorn. Wat eet het dier? Waar blijft hij 's winters? Weet je dat hij veel van zijn buit gemaakte nootjes verstopt in de grond? Hoe vindt hij die allemaal weer terug? Heeft hij een ingebouwde antenne voor die locaties?

Aanmelden en OERRR lid worden
Heb je zin om mee te gaan met deze excursie? Meld je dan aan via de website van Natuurmonumenten. De kosten per OERRR kind: € 7,50. Niet lid: € 10,50. Word je ter plekke lid van OERRR? Dan mag je gratis mee met deze leuke excursie! De al betaalde vouchers a € 10,50 uur mag je inwisselen bij Gasterij Natuurlijk Smeerling voor koffie/thee met iets lekkers (ter waarde van: € 10,50 ). Start: 14.00 uur. Duur: ongeveer anderhalf uur.

 

Datum

22 November 2017

Aanvang

14:00

Arrangement

-

Kosten p.p

€ 10,50 p.p.
€ 7,50 p.p. lid OERR

Locatie

Gasterij Natuurlijk Smeerling

Info en aanmelding

Natuurmonumenten

 

 

 

Ga terug

U bent hier:
Evenement